Documentació‎ > ‎

Pissarres digitals a l'aula

Utilització mimio

Quan començem a utilitzar la pissarra digital interactiva mimio, passarem per tres nivell, des de els inicis en que serà un substitut del ratolí, fins que ja fem les nostres pròpies presentacions.

Abans de començar haurem de saber calibrar la pissarra digital mímio, és essencial perquè on posem el llapis es posi el ratolí, si no funciona correctament ens podem trobar que nosaltres assenyalem a un costat i el ratolí estigui en un altra.

Calibració de la mimio

Calibrar tant sols vol dir ajustar el desplaçament del ratolí amb l'ordinador, perquè quan apuntem a un lloc, realment sigui el mateix lloc a l'ordinador.

1r Nivell de la PDI

Nivell bàsic. És un ratolí a la pissarra.

Es per on hem de començar, senzillament fent servir el llàpis com si fos un ratolí, amb l'avantatge que no hem d'anar constantment a l'ordinador per fer les accions habituals. Ens permet adaptar-nos a aquesta nova eina, que ja veureu que incialment absorbeix més del compte la nostra atenció.

A tenir en compte:
  • Si premem amb el llapis a sobre d'un objecte és com si fem doble clic.
  • Si premem el segon botó és el boto dret del ratolí i nomes ens hem de posar a sobre de l'objecte sense tocar-lo.2n Nivell de la PDI

Nivell usuari: Fem una diapositiva de la pantalla i podem afegir anotacions a sobre, remarcar, enquadrar ..., anem a veure les eines de dibuix i com s'activa.Vídeo explicatiu de les eines que té.

3r Nivell de la PDI

Utilitzem el programa de notebook, per desenvolupar activitats.

Es desenvolupen de manera similar a com fariem un power point, i conté biblioteques de imatges classificades que podem incorporar a la nostra presentació o be podem fer servir recursos de fora.

Vídeo de com podem fer una joc de cercar parelles.
Enllaços a pàgines web

 Nom  Web  Descripció
 Mimio http://www.mimio.dymo.com/Pàgina oficial de mimio. Programa, ..
 Recursos de la xtec de PDI http://www.xtec.cat/ Recursos de la XTEC.
 Bloc de la xtec sobre PDIhttp://blocs.xtec.cat/ Diferents recursos web
 Alexandriahttp://alexandria.xtec.cat/  Biblioteca de recursos educatius
 Vector Painthttp://www.vector-paint.com/  PDI a la xarxa.
 Symbaloo http://www.symbaloo.com/mix/tecnocat Escriptori amb molts enllaços


Comments